Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна изненадващо в Киев. Информацията за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна изненадващо в Киев. Информацията за
Коментари Харесай

Джо Байдън изненадващо пристигна в Киев, обеща още оръжие на Зеленски

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дойде изненадващо в Киев. Информацията за знаковата аудиенция бе обявена в началото в обществените мрежи, доказана от международните организации и най-после оповестена от Вашингтон.

В Киев Байдън беше посрещнат от президента Володимир Зеленски. 

В особено известие от Белия дом разпространиха обръщението на американския президент към домакина му:

" Докато светът се готви да означи годишнината от бруталното навлизане на Русия в Украйна, през днешния ден съм в Киев, с цел да се срещна с президента Зеленски и да потвърдя още веднъж нашия хладнокръвен и непрестанен ангажимент към демокрацията, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Когато Путин стартира нашествието си преди съвсем една година, той смяташе, че Украйна е слаба, а Западът е разграничен. Мислеше, че може да ни надвие. Но грубо сгреши.

Днес в Киев се срещам с президента Зеленски и неговия екип, с цел да обсъдим по-продължително нашата поддръжка за Украйна. Ще разглася следващата доставка на сериозно значимо съоръжение, в това число артилерийски муниции, противотанкови системи и радари за въздушно наблюдаване, които да оказват помощ за отбраната на украинския народ от въздушни бомбардировки. И ще споделя, че по-късно тази седмица ще обявим спомагателни наказания против елити и компании, които се пробват да избегнат или поддържат съветската военна машина . През последната година Съединените щати сътвориха коалиция от страни от Атлантическия до Тихия океан, с цел да оказват помощ за отбраната на Украйна с невиждана военна, икономическа и филантропична поддръжка - и тази поддръжка ще продължи.

Очаквам с неспокойствие да продължа пътуването си до Полша, с цел да се срещна с президента Дуда и водачите на нашите съдружници от източния фланг, както и да изнеса забележки за това по какъв начин Съединените щати ще продължат да сплотяват света в поддръжка на народа на Украйна и на главните полезности на човешките права и достолепието в Устава на Организация на обединените нации, които ни сплотяват по целия свят. "

Визитата на Байдън в Полша беше оповестена публично, само че не и тази в Украйна. Последният американски президент, който е бил на посещаване в Киев, бе Барак Обама през 2008 г. 

" Байдън се срещна с президента Володомир Зеленски в деня, в който Украйна отбелязва гибелта на 107 души по време на антиправителствените митинги преди девет години ", написа кореспондентът на BBC в Украйна Джеймс Уотърхаус. Той разяснява, че срещата на американския президент с украинския водач " в сърцето на столицата в разгара на пълномащабен спор, е важен и алегоричен. "

" Почти година след пълномащабната инвазия той изпраща ясно обръщение към Москва - че Америка и Западът няма да се поколебаят да поддържат Украйна " , прибавя BBC.

По-рано обява на Оливър Карол в Twitter, публикувана и от английския вестник " Гардиън ", сподели далечни фрагменти от посрещането на американския президент и делегацията му в Киев.

 

Минути по-късно изданието разгласява и фотография на Олга Токариут, на която ясно може да се разпознае лицето на американския президент. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР